WHAT

SAIL Amsterdam 2020 | Een samenwerking met Stichting Sail Amsterdam en Port of Amsterdam

Na een voorbereiding van 3 jaar, samen met de Stichting Sail Amsterdam en Sail Event Partners, beloofde het van 12 tot en met 16 augustus 2020 de meest spectaculaire SAIL Amsterdam te gaan worden, maar op 23 april heeft de organisatie moeten besluiten om de 10e editie van het grootste nautische evenement van Europa niet door te laten gaan in verband met de Corona-maatregelen.

Door de inzet van alle SAIL fans, trouwe partners en nieuwe supporters lagen we op koers om er een groot succes van te maken. Maar helaas heeft het virus de wind uit de zeilen genomen.

Ook in 2025 zal ACE Concepts + Events weer een belangrijke bijdrage leveren aan de totstandkoming van  de speciale jubileum editie in 2025.
Dan vieren we met elkaar niet alleen de 10e editie en 50 jaar SAIL Amsterdam maar ook 750 jaar Amsterdam ! Wij zien er naar uit om de nationale en internationale schepen, bemanningen en bezoekers van alle leeftijden dan weer te mogen verbinden op het IJ in het hart van onze dan jarige hoofdstad.

Vopak 400 jaar | Opdrachtgever: Koninklijke Vopak N.V.

In 2016 heeft Vopak zijn 400 jarige jubileum gevierd en dat is niet ongemerkt voorbij gegaan. In opdracht van Vopak heeft ACE  Concepts + Events een aantal memorabele momenten mogen ontwikkelen en produceren.

Tallships around the world. In samenwerking met Vopak hebben we een wereldreis georganiseerd met drie verschillende tallshiops langs alle Vopak hubs in de Wereld. De start van deze reis is gegeven tijdens Sail Amsterdam.

 Media. Het jubileumjaar was voor Vopak ook de aanleiding tot het laten vervaardigen van diverse inspirerende en informerende films. Een animatie-serie vertelt het verhaal van Vopak. Diverse sprekers die tijdens het jubileumjaar een podium hebben gekregen zijn samengevat in Youtube-video’s met als titel ‘400 seconds of inspiration’. De corporate movie is opnieuw gemaakt en van alle reizen met de tallships is een video-verslag online gedeeld.

Symposium. ACE Concepts + Events mocht tevens het slot-evenement van het feestelijke jubileumjaar ontwikkelen en produceren. Een bijzonder symposium met als thema ‘Global Minds’ dat op 5 oktober in aanwezigheid van Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en onder meer voormalig Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan jong en oud samenbracht om vorm te geven aan de toekomst.

Slotviering 200 jaar Koninkrijk | Opdrachtgever: Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk

Ace Concepts + Events was in opdracht an het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk verantwoordelijk voor de slotviering van 200 jaar Koninkrijk.

Na uitvoerige research en overleg met betrokkenen, waaronder het Nationaal Comité en het Nederlandse bedrijfsleven, hebben wij een creatief concept gepresenteerd voor het slotevenement. Naast de conceptontwikkeling en de samenwerkingen met het bedrijfsleven, was ok de gehele productie van het evenement in handen van ACE Concepts + Events.

Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk organiseerde tussen november 2013 en oktober 2015 de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. In de viering staan de verworvenheden van 200 jaar onafhankelijkheid en van ons democratie bestel centraal.

Op 26 september 2015 vond de slotviering plaats, het zesde en laatst evenement in de viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden.

In Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd in aanwezigheid van de gehele Koninklijke familie en vele ander genodigden het jubileum beëindigd, gevolgd door en slotspektakel op de Amstel voor iedereen. Het spektakel werd tevens live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

De rijke 200-jarige geschiedenis va het Koninkrijk der Nederlanden werd verteld in herkenbare thema’s, die raken of een herinnering oproepen. Van 200 jaar fietsen, tot het leven met water. Van vaderlandse kunst tot hoogtepunten in de sport. Uiteraard bood het programma ook ruimte voor zwaardere onderwerpen zoals de slavernij en de Tweede Wereldoorlog, omdat ook deze periodes uit de geschiedenis niet vergeten mogen worden.

Centraal stond het overkoepelende thema van de slotviering Eenheid in verscheidenheid. De intrinsieke vertelling ken de geen gesproken woord. Het programma kenmerkte zich door bekende muziek in een nieuw jasje, verrassende combinaties en theatraal spektakel, tegen de achtergrond van de Magere Brug en de rest van Amsterdam op de Amstel.

Sail Amsterdam 2015 | Een samenwerking met Stichting Sail Amsterdam en Port of Amsterdam

ACE Concepts + Events levert het creatieve concept en de nieuwe invulling van Sail Amsterdam en werkt samen met de organisatie van Sail Amsterdam op het gebied van hospitality en de samenwerking met het bedrijfsleven.

Sail Amsterdam is sinds 1975 uitgegroeid tot het grootste publieksevenement van Nederland en het grootste gratis toegankelijke nautische evenement van Europa. Elke vijf jaren varen ruim 600 schepen door het Nordzeekanaal om af te meren in en rond Amsterdam. Sail Amsterdam is dé plek waar jong en oud genieten van al het moois dat nautisch Amsterdam te bieden heeft.

In 2020 is Ace Concepts + Events op dezelfde manier betrokken bij de organisatie van dit unieke evenement.

Startevent ROM Zuidvleugel

Samen met SVP Sfeerbeheer heeft ACE Concepts + Events het concept en de uitvoering van het startevent van ROM Zuidvleugel verzorgd. ROM Zuidvleugel is een samenwerkingsverband om de innovatie- en de concurrentiekracht van Zuid-Holland te versterken.

Het evenement was de kick-off voor de activiteiten van deze nieuwe organisatie en was een verrassende en innovatieve bijeenkomst die goed aansloot op de taken en ambities van de nieuwe organisatie. Showcases uit Zuid-Holland werden getoond en diverse innovatoren gaven hun visie op de regio in 2030. De nieuwe naam, InnovationQuarter, en het logo werden bekend gemaakt door Koningin Maxima als een hologram de genodigden toesprak.

TEDxBinnenhof

In samenwerking met SVP Sfeerbeheer was ACE Concepts + Events verantwoordelijk voor de invulling van het TEDx-concept en de volledige organisatie van de evenementen TEDxBinnenhof in 2012, 2014 en 2016.

Vanuit de Ridderzaal in Den Haag werden 10 Nederlandse innovatieve oplossingen gepresenteerd . De oplossingen gingen over mondiale vraagstukken, zoals vervuiling, gezondheidszorg, biodiversiteit, klimaatverandering, de schaarste van natuurlijke hulpbronnen, voedsel en energie.

De evenementen werden wereldwijd live gestreamd naar belangstellenden en meer dan 30 verschillende Nederlandse ambassades, waar viewingparties werden georganiseerd.